Donation

You can donate by transfering your donation to:

  1. DSB Bank account 04 - 40 - 140 t.n.v. S.V.Z for donations in US$
  2. DSB Bank account 1256076 t.n.v. Vrienden S.V.Z for donations in SRD

Click to watch video

Bericht van 20 juli 2015

99 Jaar St Vincentius ZiekenhuisHet St. Vincentius Ziekenhuis, dat zijn deuren opende op 19 juli 1916, is vandaag 99 jaar geworden.

De heer Hindori, algemeen directeur van het ziekenhuis, haalt aan dat er veel veranderd is in 99 jaren. “De leiding, de uniformen, de systemen, zijn enkele dingen die veranderen en of zich aanpassen. Wat niet verandert, is de zorg, het meeleven met de patiënten. Dat zal de volgende 100 jaar zo blijven, het kan alleen maar zo doorgaan en verbeteren.”

De eerste steen voor de bouw van het ziekenhuis, een initiatief van de Zusters van de Liefde uit Tilburg, Nederland, is in 1914 gelegd. Een maand later werden de werkzaamheden vanwege de eerste wereldoorlog stopgezet. Met donaties uit Nederland en Suriname is de instelling afgebouwd in 1916. Voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis, Mr. Humphrey Schurman, vooorzitter Raad van Toezicht, merkt op dat de Zusters van de Liefde op goede grond hebben gezaaid. “Dat werk is tot nog toe met dezelfde liefde voortgezet. Het ligt aan ons om dat zo te houden. We moeten allemaal gaan nadenken over hoe we de kwaliteit van de zorg gaan verbeteren, nadenken over welke apparaten en welke mensen nodig zijn om dat te garanderen.”

Hindori geeft aan dat met de kerkdienst de aftrap is gedaan voor activiteiten naar het komende jubileumjaar. “Wij houden het sober, maar dat betekent niet dat 100 jaar SVZ onopgemerkt voorbij zal gaan. Er komt een jubileumboek, een speciale postzegel, een muziek cd en een wandelloop.” Mevrouw Behr, eerst geboren meisje van het ziekenhuis, heeft na de dienst samen met Mgr. De Bekker en Mr. Schuurman een banier bij de ingang van het ziekenhuis onthuld.