Donation

You can donate by transfering your donation to:

  1. DSB Bank account 04 - 40 - 140 t.n.v. S.V.Z for donations in US$
  2. DSB Bank account 1256076 t.n.v. Vrienden S.V.Z for donations in SRD

Click to watch video

Bericht van 4 oktober 2015

Algemeen directeur Manodj Hindorie van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) in Suriname met een deel van zijn teamDe dienstverlening van het Sint Vincentius Ziekenhuis wordt met de ingebruikname van de afdeling Acute Opname op 4 oktober 2015 verbeterd. De afdeling bestaat uit zeven bedden voor algemene gevallen en twee voor patiënten die geïsoleerd moeten worden. De behoefte aan deze afdeling is ontstaan door de vergrote stroom patiënten die via de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnenkomen.

Directeur Manodj Hindori zegt dat de cliënten die geplaatst worden op deze afdeling extra zorg nodig hebben en op maat gesneden zorg zullen krijgen. "Voorlopig worden patiënten vanuit de disciplines acute interne geneeskunde en neurologie opgenomen." In het verleden werden ze geplaatst op de gewone afdelingen of bij de Intensieve Zorg. De afdeling is gefinancierd met steun van onder andere Staatsolie en de Centrale Bank van Suriname en heeft SRD 1.8 miljoen gekost. Over enige tijd vindt uitbreiding plaats met een cardiogische vleugel waardoor ook patiënten met hartklachten kunnen worden opgevangen. "De kwaliteit van de zorg gaat omhoog, omdat er continu bewaking is van verpleegkundigen op de afdeling.

Alle bedden hebben een monitor om de conditie van de patiënt nauwlettend in de gaten te houden. De afdeling beschikt verder over een centraal monitoringsysteem, waarbij alle patiënten vanuit de centrale post kunnen worden bewaakt." In een later stadium zullen eventueel nog meer categorieën van patiënten kunnen worden ondergebracht op de afdeling. De negen bedden die nu beschikbaar zijn, zijn voldoende, maar als er behoefte is, kan het aantal makkelijk worden uitgebreid. "We weten nog niet precies hoe druk het wordt. Het is een hypermoderne afdeling en daarom verwachten we dat de vraag zal toenemen."