RKZ -85.jpg

Kindernefrologie

Het specialisme Nefrologie houdt zich bezig met nieraandoeningen. Dit zijn aandoeningen waardoor de nier(en) schade oplopen, zoals nierontstekingen en cystenieren.

 

De kindernefroloog houdt zich bezig met klachten en ziektes die hun oorsprong vinden in de nieren, blaas en urinewegen van kinderen. Voorbeelden van zulke klachten zijn pijn bij het plassen, de plas niet kunnen ophouden, bloed bij het plassen, maar soms ook klachten van vocht vasthouden en hoge bloeddruk. Er zijn verschillende nierziekten. Sommige kinderen hebben rode bloedcellen of eiwit in de urine. Andere kinderen hebben een hoge bloeddruk, nierstenen of houden vocht vast.

 

Het St. Vincentius Ziekenhuis beschikt over de kinderarts – nefroloog Werner Keenswijk. De speciale aandachtsgebieden van deze specialist zijn algemene kindergeneeskunde, acute en chronische nierziekten, urine incontinentie en enuresis en kinderdialyse. Verder heeft hij zich ook bekwaamd in de kinderreumatologie.

De spreekuren van Drs. W. Keenswijk zijn:

 

Maandag t/m vrijdag: 08:00u – 15:00u

 

Voor meer informatie en het maken van afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met de poli op het telefoonnummer 471212, toestel 229.

2.jpg

Drs. W. Keenswijk