top of page

Urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met klachten betreffende de mannelijke en vrouwelijke urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen. Hierbij kunt u denken aan problemen aan uw bekkenbodem, blaas, prostaat, penis of nier. Veelvoorkomende problemen zijn plasklachten, nierstenen, blaasontsteking, incontinentie, kwaadaardige aandoeningen (blaaskanker, nierkanker, prostaatkanker) en onvruchtbaarheid van de man. Op de polikliniek Urologie kunt u terecht met vragen over deze problemen. 

Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft een partnerschap met Stichting Uro-Sur die de urologische zorg aanbiedt. Dit geldt zowel voor poliklinisch als klinische zorg. 

Stichting Uro-Sur is in 1998 opgericht en verleent sindsdien urologische zorg in het Sint Vincentius Ziekenhuis. Uro-Sur is onafhankelijk en heeft geen wintsoogmerk. Elf enthousiaste Nederlandse algemeen urologen werken in hun vrije tijd onbetaald gedurende een aantal weken in het ziekenhuis en lossen elkaar af. Binnen de groep is er een aantal dat een specifieke expertise heeft, zoals blaas- en prostaatkankerzorg, plasbuisproblemen en behandeling van urinestenen. De polikliniek is goed uitgerust en beschikt over modern instrumentarium voor onderzoek en behandeling. De toegangstijd voor de polikliniek is kort.

 

De urologen van Uro-Sur zijn gedurende hun verblijf steeds beschikbaar voor consulten. Als er geopereerd moet worden gebeurt dat in onderling overleg. Er is een goede samenwerking met de urologen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Als het nodig is wordt er een verwijzing geregeld maar in de meeste gevallen is behandeling in het Sint Vincentius Ziekenhuis mogelijk. Er is steeds maar korte tijd van afwezigheid van een uroloog, zodat er gedurende vrijwel het hele jaar binnen redelijke tijd een beroep gedaan kan worden op de expertise van een uroloog in het Sint Vincentius Ziekenhuis.

Voor meer informatie en een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen van 07:30u tot 13:30u met de polikliniek Urologie op het telefoonnummer 471212, toestel 404.

Foto Taubert.png

Dr. Erich Taubert

(Uroloog)

Als Uroloog houdt Dr. Erich Taubert zich vooral bezig met functionele en reconstructieve urologie, waaronder: blaaspijn, scrotale pijn, urineverlies, penis kromstand, erectiestoornissen en natuurlijk plasklachten van allerlei aard bij mannen en vrouwen.

blur-hospital Dr_edited.jpg

Dr. Henk Vergunst

(Uroloog)

De Uroloog Dr. Henk Vergunst is een algemeen uroloog die gespecialiseerd is in het behandelen van patiënt met prostaatkanker.

bottom of page