top of page
WhatsApp Image 2020-08-30 at 19.40.01.jp
Diensten             Laboratorium

Laboratorium

Het laboratorium van het St. Vincentius Ziekenhuis voert diverse onderzoeken uit, waaronder bloed- urine, beenmerg en ontlastingsonderzoek. Op verzoek van uw arts wordt er een laboratoriumonderzoek verricht. Hierdoor kan meer duidelijkheid worden verkregen over de oorzaak van uw klachten, het verloop van een ziekte en het resultaat van een behandeling.

Aanmelden bloedafname

U meldt zich bij het loket van het laboratorium met de onderstaande bescheiden: -een lab-aanvraagformulier van uw huisarts, verloskundige of specialist -een verzekeringsbewijs -een geldig legitimatiebewijs De bloedafname medewerker zal altijd naar uw naam en geboortedatum vragen, voordat er bloed wordt afgenomen. Dit is een internationale identiteitscontrole bij bloedafname. Bij urine-onderzoek heeft verse ochtendurine de voorkeur.

Bloedprikken bij kinderen

Het kan dat de arts van uw kind het bloed wil laten onderzoeken in het laboratorium. Hiervoor wordt bloed geprikt bij uw kind. U mag tijdens het bloedprikken bij uw kind blijven.

Uitslag

De uitslag kan door u worden opgehaald of door ons worden doorgestuurd naar de behandelende arts of specialist. Uw arts is de beste persoon om uw laboratorium uitslag met u te bespreken. Standaard onderzoeken zijn dezelfde dag al beschikbaar. Meer ingewikkelde of bijzondere onderzoeken kunnen enkele dagen duren, voordat de uitslag bekend is. Uitslagen van cito-aanvragen worden doorgebeld naar de arts of direct meegegeven.

Waar dient u rekening mee te houden voordat u bloed laat prikken?

Nuchter

Bij bepaalde onderzoeken is het vereist dat u nuchter dient te zijn. In dat geval mag u de avond voorafgaand aan de bloedafname niet meer eten, drinken of roken. Water en thee zonder melk of suiker is meestal toegestaan. ​ Het laboratorium is elke dag open van 7:00u tot 22:00u en is te bereiken op het telefoonnummer 471212, toestel 218.

bottom of page