top of page
Zoeken

Minister Silvano Tjong-Ahin doneert aan het St. Vincentius Ziekenhuis

De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een toenemende druk op de diverse zorginstellingen. Dit heeft vele organisaties en individuen aangezet tot het doen van schenkingen aan de zorginstellingen. Ook de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Silvano Tjong-Ahin, heeft op 27 januari 2021 zijn bijdrage geleverd middels een donatie van diverse medische verbruiksmaterialen aan het St. Vincentius Ziekenhuis. De donatie bevat onder andere stomamateriaal en bijhorende hulpmiddelen.


Bij de overhandiging van de spullen gaf minister Tjong Ahin aan dat hij via zijn contacten in Nederland erop geattendeerd werd dat er medische spullen beschikbaar waren in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. “Ik verkeerde in de gelukkige omstandigheid dat ik het kon regelen dat de spullen naar Suriname konden komen. Ik heb geprobeerd om op deze manier mijn bijdrage te leveren. Het is een bescheiden bijdrage. Ik weet dat het erg moeilijk is voor alle ziekenhuizen op dit moment. Wanneer je dan weet van een dergelijke gelegenheid waarbij er medische verbruiksartikelen beschikbaar zijn en je hebt de mogelijkheid om ze naar hier te laten halen, dan moet je er direct werk van maken. Dat is wat ik heb gedaan. Ik heb deze spullen gedoneerd aan het St. Vincentius Ziekenhuis, omdat ik persoonlijk op de hoogte ben van de situatie in dat ziekenhuis. Ik hoop dat anderen dit voorbeeld opvolgen om ook donaties te realiseren voor de ziekenhuizen. Ik denk dat het goed is dat mensen blijven geven in deze periode waar de zorginstellingen het behoorlijk moeilijk hebben,” aldus minister Tjong-Ahin.


Algemeen directeur Manodj Hindori mocht samen met de verpleegkundige directeur Celestine Etnel de donatie in ontvangst nemen. Hindori was ingenomen met de geste van de minister van ROM. Hij beaamde dat de ziekenhuizen momenteel vooral vanwege de Covid-19 pandemie onder grote druk staan en dat iedere vorm van steun vanuit de samenleving meer dan welkom is. De directeur verzekerde de minister ervan dat het St. Vincentius Ziekenhuis zich uiterst inzet om zowel de Covid zorg als de reguliere patiëntenzorg te garanderen en dat deze donatie van medische hulpmiddelen hieraan een belangrijke bijdrage levert.


De donatie zal goed gebruikt worden bij de verzorging van behoeftige patiënten. Een stoma is een kunstmatige uitgang in de buikwand voor urine of ontlasting en wordt aangelegd wanneer de natuurlijke uitgang niet meer functioneert. Een stoma kan zowel blijvend als tijdelijk van aard zijn. Wanneer de ontlasting / urine het stoma verlaat, moet dit worden opgevangen. Daar zijn speciale opvangmaterialen voor.


194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page